U als eigenaar van het familiebedrijf

Op overnamepad

U heeft uw familiebedrijf succesvol opgebouwd of succesvol gemaakt. Uw hart en ziel is verbonden met het bedrijf. Maar er komt een moment waarop u uw bedrijf los moet laten. U zoekt of heeft al een opvolger. Misschien uw zoon of dochter. Een neef of nicht. Maar u wilt dat uw opvolger zich blijft ontwikkelen. Vooral ook dat hij bewust kiest voor het familiebedrijf. Uw opvolger heeft misschien compleet andere ideeën over de bedrijfsvoering. De partner van uw zoon ziet de overname niet zitten. Of uw kinderen hebben met elkaar discussie over de verdeling van de taken.

Herkenbaar? Ontdek wat Compassare voor u kan betekenen!

Jij als beoogde overnamekandidaat

Op overnamepad

Je bent aan de slag gegaan in het bedrijf van de familie. Je maakt vele uren, de verantwoordelijkheid ligt nog bij vader, moeder of oom. Er komt een moment dat jij aan het roer staat. Dan wordt het nodige van je verwacht. Hoe zorg je er voor dat je klaar bent voor de overname? En dat het bedrijf dat je overneemt past bij wat jij wilt én kunt? Zijn jouw ambities groter of anders en levert dat discussie op met de huidige eigenaren? Je wilt bestaande afspraken binnen de familie anders geregeld hebben. Of over de samenwerking met jouw broer of  zus moet nog het nodige gesproken worden.

Herkenbaar? Ontdek wat Compassare voor jou kan betekenen!

Wat kan Compassare voor u betekenen?

Begeleiding bij overnames

In mijn carrière heb ik bij meer dan 2.000 familiebedrijven als gesprekspartner aan tafel gezeten. En ik kan u verzekeren, het is hard werken om een overname goed te laten verlopen.  Het is een traject van meerdere jaren van het moment van belangstelling bij de opvolger tot het moment dat het stokje daadwerkelijk wordt overgedragen. Mijn ervaring is dat er te weinig aandacht en tijd wordt besteed aan de ambities en de ontwikkeling van de opvolger. Dat verwachtingen over en weer onvoldoende worden uitgesproken en de visie op de toekomst stevig kan verschillen. Kortom bij een overname in de familiesfeer komt veel kijken en het kan de relaties flink op de proef stellen.

Onafhankelijke consultant

Als onafhankelijke consultant, begeleid ik daarom overnames met maar één doel: komen tot een waardevolle bedrijfsovername voor alle betrokkenen. Geen losse ‘praatsessies’, maar een persoonlijk pad, een leer- ontdek- en ontwikkeltraject in 1000 dagen. Ik zorg er voor dat de opvolger zijn drijfveren helder krijgt, visie vormt op zijn toekomstig bedrijf en zich persoonlijk doorontwikkelt op ondernemerschap.

Ik zorg bij de huidige eigenaren voor een balans tussen focus houden op de business en ruimte geven voor overname. Cruciaal is een open communicatie met de hete hangijzers op tafel. Ook dat is bij mij in goede handen.

Neem contact op

voor een eerste gesprek

Bent u bereid om te investeren in een waardevolle bedrijfsovername? Wilt u graag tijdig en goed voorbereid de overname in gang zetten? Laat mij contact met u opnemen.